torsdag den 10. september 2009

Torsdagsfisk – historiens dårligste ide(alt inklusiv.)


Uhmmm... det ser lækkert ud.


- Så sidder man der og sviner sig til, suger kødet ud af benene og spiser løs. Krabbefest med et par gode øller.

Hos Clausens Fisk på havnen er Steff, Trolle og EC ved at blive forført af en tiltalende mansling fra spekulant-paradiset Island. Han spekulerer i et hurtigt salg af krabber, hjemmelavet remoulade og majonæse. Vi kan lide, hvad vi hører, og vi vil gerne svines os til i havets frugter. Så vi køber fem halvdøde dyr, glæder os til at koge dem og regner med en udsøgt delikatesse.

Hvor blev vi dog klogere.


Krabber og damer...


En stinker

På opturen hjem til ghettoen er stemningen på kogepunktet. Trolle fortæller om en barndom som naturbarn, krabbejagt med en spids bambuspind og små, kogte og velsmagene kryb. Steff har skyllet en ellers veludviklet kritisk sans ud med badevandet, og de to badedyr – der i øvrigt insisterer på et absolut overskruet cykel-tempo, og derfor konsekvent ligger 20 meter foran mig – beslutter sig for at starte et gruvækkende rædselsregime:

Torsdagsfisk.


Såååååå der krabbe...


Et råddent hav

(Nu kommer der et lille spring i tid, og det vil jeg gerne undskylde)

Hjemme ved bordet er der fem færdigkogte krabber. Fire gyldne damer, og fire forventningsfulde betonhoveder. Det er tid til festmåltid – og selvom det lugter af råddent hav, smager de friske fyre sikkert fremragende. Vi begynder at brække de kogte krabbekroppe op. Det tager lidt tid, men det er altid tilfredsstillende at ødelægge et dyr, før det skal ædes – fødekæden manifesteres.

Og stuen fyldes af død.


K L A M T


Lortegrød

Krabbekløerne smager fremragende. Der er mindst 15 gram delikat kød per krabbe. Inde i dyret er der brunt kød, som vores islandske ven beskrev som ’Stramt’. Og det var stramt. I lugten. I smagen. Og det ligner lort. Eller ikke lort - nærmere lortevand:

Kig ned i din toiletbørsteholder efter børsten har rengjort kummen efter et par benhårde, brune glidende tacklinger, og du ved, hvordan det ser ud inde i en krabbe. Krabben er havets skraldemand. Og han er fyldt med lort. P var ved at kaste op, og fordi ingen havde lyst til at græde foran de andre, bredte der sig en afsindig, desperat latter.

Og dyrene blev smidt ud.

Krabber kan ikke anbefales i hvert fald ikke som mad. Måske som kæledyr?

Torsdagsfisken er dumpet direkte fra gryden til skraldespanden.Det hele startede ellers så fint:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar