torsdag den 8. oktober 2009

De brændende bilers natDen er da helt gal.

Det er midt om natten og hele ghettoen sover efterårstungt. Men nede på gaden er der uro: Råb og højlydte menneskestemmer blander sig med en sær knitrende lyd og nogle udefinerbare smæld. Det er ikke usædvanligt, at de lokale rødder i de sene nattetimer drøner rundt på knallerter eller brænder gummi af på Bazarens parkeringsplads. Men denne gang er det anderledes, og du vågner med et sæt:

'Hvad helvede sker der?'

Du ligger et øjeblik i din søvndrukne tilstand og funderer. Urostemningen siger dig, at noget ikke er, som det skal være klokken tre på en tilfældig tirsdag nat. Du rejser dig fra madrassen, åbner vinduet og kigger ud. En tyk sort og giftigt stinkende røgmasse møder dig. Nede foran opgangen står en familie i nattøj og skutter sig i kulden, mens et par mænd løber rundt ude på vejen og råber:

'Ring til politiet, ring til politiet'.Lidt derfra på parkeringspladserne ser du hvorfor. Tre-fire meter høje flammer danser mod himmelen og ligner et utidigt Sankt Hans-bål. 'De har kraftedme sat i ild til bilerne,' fremstammer du forbløffet og lettere forskrækket til din roommate, som også er blevet vækket af larmen. To biler står i flammer og de holder ikke mere end et par meter fra ejendommen. Den giftige røg får jer til at trække jer tilbage og lukke vinduet. Men nysgerrigheden er for stor og I må tilbage til jeres position i altandøren -

Tre etager over flammerne.

Herfra ser I de blå blink fra politiets patruljevogne og brandbilerne, som roligt og andægtigt ruller ned ad Bentesvej. De har prøvet det, der er værre. Og der går ikke lang tid, før de har nedkæmpet ilden, og sendt de urolige beboere i seng igen. Men den kvælende røg og stank af brændt af metal, gummi og plastic er ikke sådan at fjerne og den bliver hængende over Gellerup Parken resten af den vindstille nat. Som en giftig reminder om ghettolivets skyggesider.

Godt, man har sine roomies.

Stefolo

Ingen kommentarer:

Send en kommentar