mandag den 14. september 2009

Pimp my ride, Ibsen


I en lille baggård bag Århus banegård findes en lille mand med stor forstand på cykler. Finn Ibsen er utrolig venlig og snakker et ét væk fra man kommer til man stikker af igen. Ved første øjekast er Steffen en smule skeptisk ved Finn, og Esben har konsekvent kaldt ham Leif hele dagen. Men da Esben ser den fine hvide Centurion Sport årgang 82, som Finn har til salg, er muren brudt ind til vestjydens hjerte og han udbryder en jubel.

Finn Ibsen er tidligere klaverflyttemand, maskinkonstruktør og mekaniker og har en evne til at strække sætninger længere end de fleste. Samtidig kan han kæde dem sammen til en ren monolog, mens han fægter med topnøgler og sin evigt olierede læderhandske.
Finns egen cykel er en damecykel fra 70'erne med både dynamo, bag- og forhjulsbagagebærer og 10 indvendige gear. Med stor entusiasme fortæller Finn om, hvordan han kan bygge cyklen om til at have 42 indvendige gear.

Esben er jo en venlig mand og spørger ind til Finns fine cykelcyklen, og det sætter i den grad Finn i gang - han har engang ombygget en plæneklipper til at køre med glidende gearskift. Historien breder sig til amerikanske cykelkonstruktører, der laver automatgear til cykler med glidende gearskift til en opfinder, der kontakter ham for at få ham til at hjælpe med noget mekanik, men får kolde fødder da han frygter at Finn vil stikke af med ideen.

Her begynder Steffen at ligne en mand, der har tabt tråden. Finn fortsætter dog ufortrødent om hvordan moderne cykler er bygget til at gå i stykker og det var dog så godt dengang mekanik blev konstrueret til at virke. Af samme årsag har Finn lejligheden stopfyldt med mekanik fra 80'erne deriblandt en stor samling musikanlæg fra dengang mekanikken var analogt - det var dog mere håndgribeligt dengang.

Her i Ghettoen sender vi en stor tak til baggårdsmekanikeren, der nu har leveret cykler til både P, Esben og Trolle.

4 kommentarer:

 1. Marie Rønde kan vældig godt li' beton-bloggen! Godt der var nogen, der fik noget ud af det der online-undervisning!

  SvarSlet
 2. Kan man få adressen på denne vidundermand, der muligvis kan udstyre en med et to-hjulet vidunder?

  SvarSlet
 3. Man er meget velkommen til at kontakte Betonbeboerne, hvis man er interesseret i at komme i kontakt med Hr. Ibsen.

  SvarSlet
 4. Ibsen er awesome. Jeg sidder her i København med en død cykel og bliver nostalgisk.

  SvarSlet