tirsdag den 6. oktober 2009

Vi ælsker efterårs æblehygge


I Holstebro da jeg var lille, var det altid efterår. Luften var sprød, så det knasede, når man bed i den og iskold, når den blev suget igennem den tandløse overmund. Og vi cyklede meget.
I dag var en af de efterårsdage, som der for et kvart århundrede var tonsvis af i Holstebro.
Og jeg gik på æblerov med Trolle og Pernille. I eftermiddags- og efterårssolen. For vi kendte et godt træ, som ingen ejede.

Genial grenkrog
Mads, der er en knusende dygtig klatrer, var lynhurtig oppe i toppen. Men selvom han var god i grenene, var armene alt for korte. Han kunne kun nå en håndfuld af de saftige sataner, som han smed ned i posen til Pernille og mig. Men en skade satte ham tilbage - en lang spids splint havde kilet sig ned bag hans negl. Den højtravende hulemand kom ned - P kunne fjerne splinten og puste på det farligste sted.
(Æbleposen blev fyldt ved hjælp af en tyk gren og gode gribe-egenskaber.)


Saftige sager
Og sikke æbler. I samme øjeblik tænderne skærer igennem skralden og synker ned i det spændstige kød eksploderer munden i en ægte æble efterårsfest. Det var surt, sødt, saftig og sikkert også sundt. (Det sidste kan man på grund af det første godt se igennem fingre med).
Mens kinderne blev røde som æblerne, gik vi i Rema 1000, hvor vi længe stod og grinede af fjolserne, der glade gav 2 kroner for et sprøjte-æble.

Op i anden
Æblerne har gjort masser af lykke, og det fortsætter i morgen, hvor de skal op i en and og ned i en tærte.
Op i Røven, æbler er svære ikke at æde og ælske om eftermiddagen i efteråret.

Herunder en dramatiseret videomontage i farver:

1 kommentar:

  1. Hej alle fire
    En million gange tak for sidst - det var så hyggeligt. Aftenen gik bare alt for hurtigt. Karen og jeg var meget misundelige på jeres æblerov-tur. Vi glæder os til, vi bliver inviteret på besøg til ævlkage og kaf´
    Møs fra Tanja (og Karen)

    SvarSlet