onsdag den 16. september 2009

En efterårsdag i helvede

Meget kan man sige om Århus. Men cykelvenlig er denne såkaldte 'smilets by' bestemt ikke. Og når man bor i Gellerup Parken på toppen af det frygtede Brabrand-bjerg, så er det kun, når man har et absolut livsnødvendigt ærinde, at man triller ned i midtbyen. For vi har stort set alt, hvad vi skal bruge oppe i ghettoens omegn. Og midtbyen? Who cares...

Men fuck it. I dag var vi i midtbyen. Gik forgæves (forbandede genbrugsbutik
har altid lukket ). Og vendte hurtigst snuden hjem mod vores elskede ghetto-crib.

Turen starter nede ved et Århus-turist-fænomen, de lokale har døbt "Den Gamle By". Herfra går det stejlt op flere kilometer i bedste Tour-kongeetape-stil. Viborgvej hedder vejen. Den er nederen.

Midt på denne Århus' svar på Mont Ventoux indhentede vi en rytter, som var stukket af fra hovedfeltet (Eller var det bare plejehjemmet, han var på flugt fra?): En el-kørestols-kørende bad-ass Bjarne Riis-type. En ensom majestæt på en mission. Med smøg i kæften, fingeren på den røde speederknap og en arrogance, som får Lance Armstrong til at fremstå som en Jes Dorph på lykkepiller.

Det skulle vise sig at blive legendarisk.

Her giver vi et uddrag fra nummer tre i rækken af Jørgen Leth-erindringer, "Det Uperfekte Menneske - vådere end en brugt karklud". Vi kommer ind midt i Leths beskrivelse af det drama vi så udspille sig på Viborgvej i kapitlet "En efterårsdag i helvede":


"Manden, solidt placeret i el-kørestolens bløde sæde, afviser rutineret hollandske Steffen Van den Langes konstante angrebsforsøg. På stigningens absolut stejleste stykke er han så uimodståelig i sit forsvar af den sorte fører-windbreaker, at den unge rytter må udvise sin respekt.

- Fuck, den er hård, den her stigning, stønner Van den Lange i sin velkendte vuggende stil.

Tydeligvis i krise. Tydeligvis i knæ.
- Tjaah, lidt hård måske, svarer kørestols-Kaj uden at fortrække en mine og med blikket fast rettet mod toppen. Determineret på at besejre dette modbydelige bjerg. Sætte alle konkurrenterne på plads.

Han tænder en ny smøg, mens hans motoriserede køretøj trækker ham videre op over bakken. Op i et tempo, der ikke er set siden.

Hans kølighed ryster Van den Lange. Med mindst 500 meter op til toppen ved Hasle Bytorv og med mælkesyren pumpende ud i lårmusklernes yderste kroge, ser det sort ud for det unge håb.

Kørestols-Kaj derimod er åbenlyst tilfreds med tingenes triumferende tilstand og ikke mindst den glødende Cecil mellem hans læber..."

Se her hvordan afslutningen af den hidsige duel tog sig ud: Den lange mod den el-drevne. Eleven mod lærlingen. Manden mod maskinen.


StefoloHUSK LYD!! - Video by Trolle

3 kommentarer:

 1. Fuuck, det er sjovt! Hvis man slår arrogance op i en ordbog, må der være et billede af KK, haha!

  Kh Jules

  SvarSlet
 2. Klasse! Det viser, hvordan multimedieproduktion let og fornøjeligt kan inkorporeres i hverdagen.

  SvarSlet
 3. Hahahahah...
  Sagt på godt jysk: Det er da nøj så huha det hele!

  Kh Ane Cornelia

  SvarSlet