lørdag den 12. september 2009

Du bliver sendt i kamp...


Du bliver sendt i kamp. Holdet fører 4-1. Op og ligge på spids. Op og scor mål. Det er opgaven. Modstanderne bider fra sig. Reducering 2-4. 3-4. Udligningen hænger i luften. Holdet er presset. Holdkammeraterne trætte. De sender lange bolde op til dig. Du jagter dem. Du løber alt, hvad du har lært. Få fat i kuglen. Hold på den. Vent på opbakning. De regner med dig. Kuglen hænger i luften. Du orienterer dig. Få den dirigeret ned til en medspiller. Ikke miste den. Du springer op. Får kontakt med bolden. Klar til at aflevere den.

Bang!

En modstander flyver ind foran dig. En lille grønlandsk højre back. Ud af det blå. Han strejfer dit knæ. Du kan ikke holde ham væk. Bag dig mærker du endnu en grønlænder. Han er lige så lav. Men tættere bygget. Han presser sig ind mellem dig og bolden. Han får kontakt med bolden. Du er ikke i balance. Dine 90 kilo er ikke meget værd nu. Dine næsten to meter en ulempe. Bolden er på modstander-fødder. Et nyt angreb ruller ned mod dit vaklende forsvar. Få minutter senere er der udlignet.

4-4!

Føringen er sat over styr. Moralen er lav. Energiniveauet i bund. Ét minut igen. De lugter blod. Går efter sejren. Vi kan kun sparke væk. Endnu en lang bold. Du kan ikke nå den. Den har retning mod din medspiller. Omgivet af små grønlandske forsvarer. Han er også lille. Men snu. Du råber. Du er kørt. Han hører dig. Fornemmer dig. Han træffer den med panden. Sender den videre til dig. Du løber. Kigger op. Der er kun en vej. Én sidste chance. Du ved det. De ved det.

Grønlænderne sætter i løb efter dig. Spæner af sted. Du gør det samme. Dine ben er lange. Deres er korte. Men de når dig ikke. Du er inde i feltet. Tæt på mål. Men vinklen er spids. Din medspiller er også løbet ind i feltet. Det samme er det grønlandske forsvar. Du bør skyde. Det siger dit instinkt. Men du er udmattet. Så du sender den på tværs. Fladt. Håber på det bedste.

Bolden ruller ind til din medspiller. Han træffer den før grønlænderne. Før den fremadstormende målmand. De er vilde. Tackler med alt, hvad de har. Men vi har heldet. Medspilleren vipper bolden. Den rammer en grønlandsk fod. Tumler over målmanden. Det samme gør din medspiller. Men han bliver på sine fødder. Målet er tomt. Tiden står stille. Helt stille. Du ser ham sparke bolden det sidste stykke ind i nettet. Du fortsætter dit løb. Med strakte arme. Du hører jubel. Du jubler. Dit hold vinder. Grønlænderne taber. 5-4.

Stefolo

Ingen kommentarer:

Send en kommentar